Ποιος είπε πως τα gadgets είναι μόνο για τεχνολογικά προϊόντα; 

 

Kαθημερινά αγοράζουμε κάθε λογής gadget, ανάλογα με τα χόμπι και τις ασχολίες μας. Κάποια περισσότερο και άλλα λιγότερο χρήσιμα στη καθημερινότητα, όλα όμως μας εξυπηρετούν και μας βγάζουν από την δύσκολη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Το ίδιο ισχύει στο ψαροτούφεκο εκτός και κυρίως, εντός νερού. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα τα οποία θα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, ειδικά κατά τη διάρκεια του ψαρέματος.

 

Ας δούμε μερικά από αυτά τα gadgets πιο αναλυτικά.

 

 

1) T-Bar tool: Είναι το ιδανικό εξάρτημα για τα δετά λάστιχα. Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον ένα τρόπο, ώστε να δένουμε τα λάστιχά μας. Το συγκεκριμένο προϊόν μας βοηθάει να βάζουμε σίγουρα και γρήγορα το σχοινί ή την μπίλια στο λάστιχο χωρίς αυτό να τραυματίζεται.

 

 

 2) O-rings: Κάτι τόσο απλό και μικρό, αλλά εξαιρετικά σημαντική η απόδοσή του.

Βοηθά στη συγκράτηση των φτερών της βέργας για καλύτερη σκόπευση και αθόρυβη προσέγγιση στα ψάρια.

 

3) Penetration cone: Ένα gadget το οποίο τοποθετείτε  πριν το φτερό ώστε να μη σκίζεται το ψάρι κατά την βολή ( κρίμα δεν είναι;). Μπορεί να φαίνεται περίεργη η χρησιμότητά του αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

 

 

 

4) Τσέπη σημαδούρας: Η τσέπη σημαδούρας είναι χρήσιμη ειδικά σε περιοχές με αρκετό κυματισμό. Τοποθετώντας ένα βαρίδι στην τσέπη, η σημαδούρα μας στέκεται σε όρθια θέση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα ορατή από διερχόμενα σκάφη. Επίσης είναι ιδανική ώστε να ασφαλίσουμε κάποιο αντικείμενο αξίας που έχουμε μαζί μας (π.χ. στεγανό κουτί με το κλειδί αυτοκινήτου, θήκη με κινητό κλπ.).

 

 

 

5) Fish killer: Είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος. Πολλοί θα πουν ‘’σιγά έχω μαχαίρι να καρφώσω το ψάρι μετά τη βολή’’. Συμφωνώ! Αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος ψαροκυνηγός έχει κόψει (σοβαρά) το χέρι του στη προσπάθειά του να καρφώσει ένα ψάρι. Ειδικά σε μεγάλα μαγιάτικα και ροφούς που είναι σκληρό το σημείο του κρανίου, δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα. Γι’ αυτό υπάρχει το συγκεκριμένο προϊόν με ειδική λαβή και αιχμηρή μύτη κάνοντας εύκολη τη ζωή μας μες το νερό.

 

 

 

6) Belt keeper: Ένα gadget πολύ χρήσιμο στην ελεύθερη κατάδυση και το ψαροτούφεκο. Σταθεροποιεί τη ζώνη σε όποιο σημείο επιλέξει ο δύτης ώστε να μην μετακινείται και τον ενοχλεί. Κατασκευασμένο από ιμάντα υψηλής ποιότητας και αντοχής με ρύθμιση μεγέθους. Διαθέτει ανοξείδωτα άκρα στο σημείο συγκράτησης της ζώνης.